MenL logo | Advies- en administratiekantoor MenL

Fiscaal nieuws

Tweede Kamer wil af van adressen in online bestand KvK

Tweede Kamer wil af van adressen in online bestand KvK - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

13 november 2018 - De woonadressen van zzp'ers worden uit het online adressenbestand van de Kamer van Koophandel geschrapt. Een motie daarover is aangenomen door de Tweede Kamer. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) reageert positief.  
Lees meer...

 - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

9 november 2018 - Pleegouders houden voor de vergoedingen die ze ontvangen voor het bieden van pleegzorg een belastingvrijstelling. Ze hoeven nu en in de toekomst de vergoedingen niet op te geven bij hun aangifte inkomstenbelasting. Dit voorstel heeft staatsecretaris Snel  naar de Tweede Kamer gestuurd.
Lees meer...

Pleegouders houden belastingvrijstelling van hun vergoedingen

Pleegouders houden belastingvrijstelling van hun vergoedingen - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

9 november 2018 - Pleegouders houden voor de vergoedingen die ze ontvangen voor het bieden van pleegzorg een belastingvrijstelling. Ze hoeven nu en in de toekomst de vergoedingen niet op te geven bij hun aangifte inkomstenbelasting. Dit voorstel heeft staatsecretaris Snel naar de Tweede Kamer gestuurd.
Lees meer...

KvK onderzoekt oplossingen tegen ongewenste benadering ondernemers

KvK onderzoekt oplossingen tegen ongewenste benadering ondernemers - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

9 november 2018 - 4 op de 10 zzp'ers in Nederland wordt zeer frequent telefonisch benaderd door partijen die een aanbieding willen doen. Dit blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koophandel (KvK) naar hoe ondernemers de openbaarheid van het Handelsregister ervaren.   
Lees meer...

Gebruik van camerabeelden voor toezicht privégebruik auto afgeschat

Gebruik van camerabeelden voor toezicht privégebruik auto afgeschat - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

1 november 2018 - Het onderzoek naar het gebruik van (gegevens ontleend aan) camerabeelden voor de controle van de bijtelling privégebruik auto in de inkomsten- en loonbelasting heeft uitgewezen dat met het gebruik van de camerabeelden niet kan worden voldaan aan het vereiste van proportionaliteit dat voortvloeit uit de privacyregelgeving.
Lees meer...

CBS: Opbrengst BPM toegenomen

CBS: Opbrengst BPM toegenomen - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

29 oktober 2018 - De opbrengst van de belasting van personenauto's en motorrijwielen (BPM) is in 2017 met bijna 30 procent toegenomen naar 2 miljard euro.
Lees meer...

Bedragen minimumloon per 1 januari 2019

Bedragen minimumloon per 1 januari 2019 - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

29 oktober 2018 - De minister van SZW heeft de bedragen van het minimumloon per 1 januari 2019 bekend gemaakt.Voor personen vanaf 22 jaar en ouder gaat het minimumloon het volgende bedragen (tussen haakjes staan de thans geldende bedragen):  
Lees meer...

Maximumtarief naheffingsaanslag parkeerbelasting gaat van € 62 naar € 62,70

Maximumtarief naheffingsaanslag parkeerbelasting gaat van € 62 naar € 62,70 - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

25 oktober 2018 - Een naheffingsaanslag parkeerbelasting mag met ingang van 1 januari 2019 maximaal € 62,70 gaan bedragen. 
Lees meer...

Autobelastingen omhoog

Autobelastingen omhoog - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

24 oktober 2018 - Een belangrijk onderwerp met betrekking tot de autobelastingen is de introductie van de nieuwe CO2-testmethode voor personenauto's, de Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP).De staatssecretaris heeft de Tweede Kamer een brief gestuurd over het onderzoek van TNO naar de WLTP-testmethode en BPM. De staatssecretaris schrijft daarin dat de WLTP geen reden is om de BPM-tarieven voor 2019 aan te passen.  
Lees meer...

Verlaging tarieven vennootschapsbelastingtarief

Verlaging tarieven vennootschapsbelastingtarief - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

24 oktober 2018 - Het kabinet verlaagt het hoge vennootschapsbelastingtarief (vpb-tarief) van 22,25% naar 20,5% per 2021. De in het Regeerakkoord voorziene verlaging van het hoge vpb-tarief in 2019 wordt uitgesteld; het tarief blijft in 2019 25%.
Lees meer...

Wij zijn lid van NOAB

Da’s mooi, maar wat heeft ú daar aan? Heel veel! Als gekwalificeerd lid van de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen (NOAB) zijn wij verplicht om voortdurend onze vakkennis bij te scholen. Het NOAB-lidmaatschap geeft u de garantie dat wij kennis en kwaliteit bieden. Bovendien is een NOAB-lid zelf ook ondernemer en verstaat de taal van zijn klanten. Behalve verplicht bijscholen, moeten NOAB-leden ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten en de leverings- en betalingsvoorwaarden van NOAB hanteren. Het NOAB-logo geeft u kortom de zekerheid dat u met het koren en niet met het kaf te maken hebt. 

 

NOAB keurmerk RGB

Contact

Arij Koplaan 14a
3132 AA Vlaardingen
Tel: 010 – 4358051

Login